društvo za zaščito konj

Društvo za zaščito konj

Društvo za zaščito konj deluje v Orovi vasi pri Polzeli. Njihova glavna naloga je skrb za zapuščene in pomoči potrebne konje.

društvo za zaščito konj

Kako lahko že ta trenutek pomagaš konjem iz Društva za zaščito konj?

Na primer tako, da v njihovi spletni trgovinici kupiš nekaj izdelkov in s tem prispevaš za rešene konje.

Verjetno veste, da so sredi oktobra dobili kar 13 konj, ki so jih shirane in zanemarjene pripeljali s posestva v Brežicah.

 

 

Spletna trgovinica Društva za zaščito konj (klikni) 

 

To je to. Par minut, nekaj evrov in tudi s tvojo pomočjo bodo imeli konji iz Društva za zaščito konj za nekaj tednov hrane.

 

Kako lahko njihovim konjem pomagaš še drugače?

  • Posvojitev konja – to pomeni da izbranega konja posvojite, ga odpeljete domov in skrbite zanj do konca njegovega življenja
  • Posvojitev na daljavo – to pomeni, da konja posvojite in prispevate zanj po lastnih zmožnostih, konj pa še vedno ostane v Društvu za zaščito konj
  • Pokroviteljstvo – je podobno kot posvojitev na daljavo, le da za izbranega konja prispevate celotno mesečno oskrbo (približno 150 EUR)
  • Rejništvo – to pomeni, da v brezplačno oskrbo in namestitev vzamete enega od konj v društvu. Rejnik ima tudi predposvojitveno pravico (v primeru, da bi želel konja posvojiti za stalno)

Pri posvajanju, rejništvu ali pokroviteljstvu se je potrebno zavedati, da društvo za zaščito konj NI trgovina, kjer si izberete konja pa lastnih željah in okusu. Tukaj ne boste našli “haflingerja, starega do 8 let, navajenega otrok, mirnega ujahanega” ali pa “dve leti starega konja, temnorjave brve, slotop pasme, z odličnim rodovnikom in pripravljenega na nadaljnje učenje.”

V društvu so na voljo za posvojitev konji, ki so odslužili svoje, ki so bili zanemarjeni ali odvzeti z inšpekcijskim odvzemom zaradi slabih razmer. Konji, ki imajo (ponavadi) vse prej kot idealno življenje pri najboljšem gospodarju, kar si jih morete zamisliti.

Več o društvu najdeš tukaj.

Lahko se jim pridružiš tudi na njihovi Facebook strani.
Veseli bodo tudi tvojega obiska, vendar pa se je potrebno prej obvezno napovedati.