revija o konjih

Prenehala je izhajati edina slovenska revija o konjih

 

S 1. 1. 2021 se je poslovila edina slovenska revija s konjeniško tematiko, Revija o konjih.

Priznam, da revije nisem posebej pozorno spremljala, zato sem s presenečenjem prebrala status odgovorne urednice na Faceboooku, s katerim se je na zadnji dan leta 2020 poslovila od Revije o konjih.

Uvodnik je bil v prvotnem članku objavljen v celoti, vendar sem ga morala v sredo, 6.1.2020 na zahtevo založbe Kmeči glas umakniti, ker krši avtorske pravice založbe.

 

 

Z leti je število bralcev upadlo do te mere, da smo se morali odločiti o prenehanju njenega izhajanja.Tevž Tavčar, direktor založbe Kmečki glas

 

revija o konjih

Čeprav je v uvodniku urednica že namignila, kaj je temeljni razlog za konec konjeniške revije, sem na založbo Kmečki glas, ki je izdajala Revijo o konjih, naslovila vprašanje, čemu so se odločili s prenehanjem izdajanja revije.

 

Kot mi je precej na kratko pojasnil direktor založbe Tevž Tavčar, si vsak založnik želi da bodo njegove edicije uspešno našle pod do bralcev: »ČZD Kmečki glas je gojil Revijo o konjih 28 let. Revija nikoli ni predstavljala finančne uspešnice, zato jo je moral založnik vrsto let finančno podpirati in jo ohranjati pri življenju.

Z leti je število bralcev upadlo do te mere, da smo se morali odločiti o prenehanju njenega izhajanja.

Reja toplokrvnih konj v Sloveniji je dejavnost, ki sloni na velikih zanesenjakih oziroma ljubiteljih konj, žal pa je teh premalo.«

 

Na žalost se  same ljubezni res ne da živeti.  Ne zanesenjaštvo in ne ljubezen do konj, ki je marsikdo v Sloveniji sicer premore dovolj, konjem in konjeniškim revijam ne bosta prinesla »sena v jasli«. Tudi konjeništvo bi se moralo ravnati po ekonomskih načelih in biti v svojem poslovanju in delovanju finančno podprto. In to DOBRO podprto.

 

 

 

V nasprotnem primeru jo namreč vedno najslabše odnesejo konji.

 

Foto naslovnice: Revija o konjih, Kmečki glas

 

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.