Budweiserjevi konji

Budweiserjevi konji imajo žrebička

Budweiser ni znan samo po svojem pivu, ampak je postal prepoznaven tudi po svojih čudovitih in velikanskih konjih, ki nastopajo v številnih ganljivih reklamah.

Budweiserjevi konji so v zadnjih letih zelo zasloveli in nastopajo tudi na mnogih prireditvah po vsej Ameriki. Tako zelo slavni so, da so kar 10 mesecev na leto na turnejah, nastopajo pa v treh različnih ekipah.

Njihova čreda je ogromna, lani pa so dobili tudi novo »okrepitev«, luštnega malega in hkrati velikega žrebička po imenu Mac.

Poglej slike malega Maca

Budweiserjevi konji Budweiserjevi konji Budweiserjevi konji

 

Žrebiček Mac je zaslovel že nekaj ur po rojstvu. Novica o njegovem prihodu se je po družabnih omrežjih razširila kot vihar in mnogi že navijajo, da bi Maca čim prej videli v novem reklamnem filmčku.  Mac se je tako pridružil čredi 160 ogromnih vlečnih konj, ki domujejo na ranču Warm Springs v Missouriju.

Čeprav imajo ti konji zvezdniški status, saj jim doma prirejajo celo vodene ture, pa so v osnovi še vedno konji. In na svoj status ne dajo nič, če le imajo pred seboj dovolj velik kup sena.

In ravno tako kot za druge konje, je potrebno skrbeti tudi za Budweiserjeve clydesdale. To pomeni, da jim morajo vsak dan skidati bokse, očistiti izpuste, jim nanositi seno, jih redno krtačiti, brusiti kopita in jih tudi trenirati.

 

Budweiserjevi konji so se rodili na Škotskem

Clydesdali so sicer močni vlečni konji, ki so jih pred več kot 300 leti vzredili v v škotski regiji Clydesdale. Sprva so jih uporabljali predvsem v poljedelstvu, prevozu premoga in težkih vlakah. Kasneje so jih uporabljali tudi pivovarji za vleko težkih sodov s pivom.

Nekateri jih imenujejo tudi konji, ki so zgradili Avstralijo, saj so jih iz Škotske poslali tudi na peti kontinent, kjer so naseljencem pomagali pri gradnji prvih vasi in obdelavi zemlje.

Najbolj so znani po široki in robustni postavi ter po bogati dlaki na nogah, ki prekriva celo kopita. Čeprav so videti čudoviti, pa se pod krasno zunanjostjo skriva pravi delovni konj. Tako zelo močni so, da lahko povlečejo kar eno tono tovora.

 

Pa je lahko vsak clydesdale Budweiserjev clydesdale?

Nikakor ne. Če hoče konj postati del elitne Budweiserjeve črede, mora biti visok najmanj 1,8 metra, tehtati mora od 800 do 1000 kilogramov, star pa mora biti najmanj 4 leta. Pa to še ni vse.

Imeti mora miren karakter, izrazito robustno postavo, rdečkasto rjavo dlako, črno grivo, bogato odlakane noge in zvezdo na čelu.

In koliko pojedo ti velikani? Vsak dan dobijo 20 kilogramov žita, mineralov in vitaminov, okoli 20 – 30 kg sena in spijejo okoli 100 litrov vode na dan.

 

Vir slik

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two × 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.