konjeva prošnja

Konjeva prošnja

Če bi konji znali ubesediti, kar jim leži na duši, bi bilo za nas prečudovito. Nikoli ali zelo redko bi prišlo do nesporazuma. Žal pa ni tako. Učenje konjevega jezika je dolgotrajno in včasih ljudje konj preprosto ne razumemo.

Ampak na nas je, da se naučimo dovolj o konjih, da jih bomo razumeli.

Za začetek lahko preberete konjevo prošnjo, ki je namenjena vsem ljudem.

Konjeva prošnja

Človek, prisluhni prošnji konja. Prošnji, ki je skupna vsem konjem tega sveta. Prošnji, s katero te prosijo za lepo življenje, razumevanje in odprto srce.

Prosim te za:

 

#1 Premišljenost

Daj mi gospodarja, ki mu ne bom le trenutna igrača in zabava. Gospodarja, ki bo v meni videl zvestega prijatelja in partnerja na poti skozi življenje.

 

#2 Prijaznost

Prosim te za prijazno roko, ki me bo nežno usmerjala. Nameni mi gospodarja z velikim srcem, ljubeznijo in razumevanjem.

 

#3 Razumevanje

Nakloni mi gospodarja, ki ve, da sem konj in ne človek. Naj dobim gospodarja, ki mi bo vedno in v vsakem trenutku pustil biti konj.

 

#4 Trdnost

Prosim te za gospodarja, ki bo moja trdna opora. Edini je, na katerega se lahko zanesem, zato naj me vodi z razumom in stabilnostjo. Drugače se bom izgubil.

konjeva prošnja

#5 Potrpežljivost

Daj mi gospodarja, ki bo imel potrpljenje z mano. Gospodarja, ki ne bo ubil mojega duha, ampak mi ga bo pomagal razvijati, da bom postal najbolj čudovit konj na svetu.

 

#6 Učenje

Daj mi gospodarja, ki bo moj partner  in ki se bo pripravljen vsak dan učiti z mano. Skupaj bova spoznavala, kdo sva in kaj v resnici potrebujeva.

 

#7 Čas

Daj mi gospodarja, ki razume, da potrebujem čas. Daj mi čas, da te spoznam in da se te naučim razumeti. Daj mi čas, da te vzljubim in začnem spoštovati.

 

#8 Pozornost

Prosim te za gospodarja, ki ne bo nikoli pozabil name in bo vedno z veseljem prihajal k meni. Gospodarja, ki je pripravljen tudi le sedeti z mano na pašniku in me poslušati.

 

#9 Pogum

Prosim te za pogumnega gospodarja, ki v zadnji uri ne bo gledal nase in ga ne bo strah tistega zadnjega dejanja. Gospodarja, ki bo tudi ob zadnjem izdihu ob meni in me bo pospremil na večne pašnike.

 

Poslušajmo konje in jih skušajmo razumeti. Naša dolžnost je, da smo dobri gospodarji in dobri lastniki. Taki, kot jih konji potrebujejo in želijo imeti. Bodimo dobri ljudje do svojih konj.

Preberi še 10 zapovedi lepega vedenja pri konjih.

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

seven + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.