Zvezdniki, ki jahajo ali imajo konje

Filmske in glasbene zvezde imamo skoraj za drugo vrsto ljudi. Njihov življenjski stil je tako drugačen od našega, da si sploh ne upamo pomisliti, da imajo lahko podobne hobije in ljubezni kot mi, navadni smrtniki. Pa jih imajo 🙂

Priznam, tudi meni zdi malce čudno, ko sem izvedela, da so marsikateri filmski in glasbeni zvezdniki zaljubljeni v konje ali celo jahanje.

Nekateri so s konji odraščali, drugi so jih spoznali na snemanju filmov in se zaljubili v njih. Ampak veš, kaj je še najbolj presenetljivo? Da jih sploh ni tako malo 🙂

1# Brad Pitt

zvezdniki ki jahajo
Brad Pitt (foto: Tumblr)

Igralec Brad Pitt ima ubijalsko kombinacijo: seksi je in rad ima konje. V mnogih filmih je jahal, na primer v Jesenski pripovedi.

Brad je leta 2011 za svojih šest otrok kupil šest šetlandskih ponijev, saj sta nameravala z Angelino otroke uvesti v čudoviti svet konj in jahanja. Kaj se bo s poniji in jahanjem zgodilo zdaj, ko se je najbolj seksi par na svetu, razšel, ne vemo.

[MojaKodaAd]

#2 Madonna

zvezdniki, ki jahajo
Madonna

Glasbena diva Madonna se je jahanja lotila kar precej pozno, šele pri svojih štiridesetih. S konji jo je pravzaprav spoznal njen mož, Anglež Guy Richie, zaradi katerega se je za nekaj časa preselila v Anglijo. Tam se je zaljubila v deželo in tudi v konje.

Pa Madonna kot jahačica sploh ni od muh, saj je nekajkrat je že pošteno zletela na tla. Nazadnje celo tako pošteno, da si je polomila osem kosti. V sedlo se je lahko vrnila šele po 6 mesecih okrevanja.

 

# William Shatner

william-shatner2

Igralec William Shatner (Star Trek, Boston Legal) je eden izmed tistih, ki so se v konje zaljubili že v otroštvu. Ko je kot otrok živel v Kanadi, se je v bližnji konjski hlev vozil kar s kolesom. Jahanja si takrat še ni mogel privoščiti, si je pa dolgoletno željo izpolnil leta kasneje, ko sta z ženo kupila konjski ranč. V vseh teh letih sta se William in njegova žena naučila odlično jahati, tako da se celo udeležujeta tekmovanj in občasno celo zmagata.

 

#4 Leona Lewis

Pevka Leona Lewis (pred leti je zmagala na X Factorju in uspela) je sicer iz velemesta London, kjer konji pač niso ravno za vsakim ovinkom. Tako je lahko le med poletjem hodila na poletne jahalne tabore, kjer je dneve lahko preživljala s konji. Ko pa ji je na X Factorju uspel veliki met, je imela končno dovolj denarja za svojo veliko ljubezen – ljubezen do konj.

Leona je sicer vegetarijanka in velika zagovornica pravic živali. Trenutno ima frizijskega konja po imenu Ritske Fan Una State, uživa v dresuri in je celo jahala najboljšega dresurnega konja na svetu, Valegra.

 

#5 Jamie Foxx

Igralec in pevec Jamie Foxx (Django Unchained, Spiderman 2, film o Rayu Charlesu) je začel jahati, ko je pred nekaj leti v dar dobil konja Cheetaha. Odtedaj se ne loči od njega in ga je celo jahal v filmu Django Unchained. Čeprav Cheetah prej ni nikoli nastopil v filmu, se je izvrstno odrezal in samozavestno odigral svojo vlogo.
Poglej si odlomek iz filma, kjer Jamie Foxx in Cheetah galopirata

 

#6 Julia Roberts

Tudi slavna igralka Julia Roberts je mahnjena na konje. Sicer jaha že od malih nog, trenutno pa najraje spretnostno jaha okoli sodov na svojem ranču v New Mexicu. Pred leti je igralka celo za nekaj tednov odpotovala v Mongolijo, kjer je posnela dokumentarec o mongolskih divjih konjih. Ves čas je živela z nomadi, da je bolje spoznala njihov način življenja in njihov odnos do divjih konj Mongolije.

#7 Johnny Depp

Čeprav je videti hudo možat, so konji Johnnjeva šibka točka. Ko je snemal film Sleepy Hollow (Brezglavi jezdec), je izvedel, da nameravajo njegovega konjskega partnerja v filmu, na pol slepega konja Goldeneya, po koncu snemanja uspavati. Johnny tega enostavno ni mogel prenesti, zato je Goldeneya posvojil.

#8 Richard Gere

zvezdniki, ki jahajo

Čedni igralec Richard Gere ima doma štiri konje, v katere je noro zaljubljen. V konje se je zaljubil pred več kot 30 leti, ko je spoznal nekaj pripadnikov indijanskega plemena. Ti so mu predstavili konje pasme appaloosa in Richard je bil »pečen«.

Kasneje je kupil svojega prvega konja pasme appaloosa po imenu Drukpa, ki mu menda sledi kot pohleven kužek. Richard ima v New Jerseyju sicer ranč, kjer veliko jaha, skrbi za svoje konje in se aktivno zavzema za ohranitev pasme appaloosa.

 

 

#9 Shania Twain

Country pevka Shania Twain obožuje konje in jih tudi pridno jezdi.

Šla je celo tako daleč, da je konja umestila v enega izmed svojih showov v Las Vegasu. Ko na oder prijaha na čudovitem sivem konju, velikansa dvorana dobesedno onemi.

Shania v svoji točki s konjem:

 

#10 Robert Redford

Tudi hollywoodski zapeljivec prejšnje generacije Robert Redford je velik ljubitelj konj. Ker je odraščal v Los Angelesu, je prve konje videl šele, ko je bil star 5 let in strast ga od takrat ni minila. Pri petnajstih je dobil prvo delo kot hlevar na ranču v Coloradu, potem pa je čez leta kupil svoj ranč in veliko časa reživel na konjskem hrbtu.

Nekoč se je s konjem celo odpravil na večtedensko potovanje čez 6 ameriških držav.

Robert je vnet okoljevarstvenik in se bori proti zakoli konj. Zadnje čase veliko dela z zavetiščem za konje Return to Freedom.

#11 Viggo Mortensen

zavezdniki, ki jahajo
Viggo Mortensen

Med zvezdniki, ki jahajo, je tudi Viggo Mortensen, ki se ga zagotovo spomnite iz filma Gospodar prstanov, kjer je zaigral Aragorna. No, in ravno med snemanjem Gospodarja prstanov je igralec posvojil kar dva konja. Najprej je posvojil konja Uraeusa, ki ga je jahal v prvem delu, kasneje pa še konja Kennyja, s katerim sta skupaj snemala Gospodar prstanov – Stolpa.

Še pred tem pa je posvojil svojega konjskega soigralca iz filma Hidalgo. Očitno je za Vigga malo »nevarno«, da snema filme, v katerih so njegovi soigralci konji.

Tudi sicer je Viggo velik zagovornik ameriških mustangov in je celo objavil knjigo s konjskimi portreti, z naslovom »The horse is good«.

 

#12 Mary Kate Olsen

zvezdniki, ki jahajo
Mary Kate Olsen

Se spomnite male Mary Kate iz humoristične serije Polna hiša? Mala Kate je odrasla lepo mlado damo, modno dizajnerko, poslovno žensko in tudi nadarjeno jahačico. Redno nastopa na tekmovanjih, skupaj s profesionalnimi jezdeci in se tudi redno uvršča na visoka mesta.

V konje se je Mary Kate zaljubila pri šestih letih, ko je jahala ponija.

Danes pravi, da je prav zaradi jahanja uspela v poslovnem in modnem svetu. Ko pravi sama, je s pomočjo jahanja in konj razvila toleranco, disciplino in tekmovalnost, kar je spretno izkoristila tudi v poslovnem svetu.

 

 

#13 Patrick Swayze

zvedzniki, ki jahajo
Patrick Swayze

Žal že pokojni hollywoodski lepotec Patrick Swayze ni bil zaljubljen le v ples in svojo ženo, ampak tudi v arabske konje. Redno jih je vodil na razstave, imel pa je tudi svojega lastnega arabskega žrebca, po imenu Tammen.

 

 

 

#14 Elizabeth Taylor

Nekdaj slavna igralka, ki je bila enako kot po svojih filmskih vlogah znana tudi po številu mož, je oboževala konje. Tudi sama je posnela najmanj en film s konji z naslovom National Velvet. Konja, ki ga je jahala v filmu, je kasneje tudi posvojila.

#15 Paul McCartney

Kdo bi si mislil, da ima tudi nekdani Beatle Paul McCartney rad konje. Vanje se je zaljubil, ko mu jih je predstavila že pokojna žena Linda. Trenutno ima v Arizoni ranč s konji.

#16 Oprah Winfrey

zvezdniki, ki jahajo
Ranč Oprah Winfrey

Kraljica televizijskih ekranov in ženskih src zvezda Oprah Winfrey ima na Havajih svoje konje, februarja 2016 pa je kupila še ogromen konjski ranč v Kaliforniji, za katerega je odštela 30 milijonov dolarjev.

 

 

#17 Kevin Costner

Igralec Kevin Costner sicer sam ne jaha (vsaj nikjer nisem zasledila), je pa delni lastik številnih dirkalnih konjev, ki večinoma dirkajo po Kaliforniji. Obenem je tudi pomagal pri snemanju dokumentarca o jockeyju Laffittu Pincayu.

#18 Matt LeBlanc

Zanimivo, prismuknjeni Joey iz nanizanke Friends, Matt LeBlanc ima svojega konja. Za te čudovite živali je navdušil tudi hčerko, ki se resno uči jahanja.

#19 Ralph Lauren

zvezdniki, ki jahajo
Ralph Lauren

Celo velike modne ikone, kot je na primer modni dizajner Ralph Lauren, niso imune na konje. Ralph Lauren ima v lasti kar nekaj konj, konj pa se pojavlja tudi v njegovem logotipu.

 

 

 

#20 MC Hammer

Pevec MC Hammer je imel na višku svoje slave, v 90-ih letih svoj ranč s tekmovalnimi konji. V najboljših časih je imel kar 19 konj, med njimi tudi prvaka »Dance floor«, ki je bil l. 1992 tretji na znanem Kentucky Derbyju. Na žalost je pevec kasneje vse preveč zapravljal, na koncu bankrotiral in vse mu je šlo po gobe.

#21 Ronnie Wood (Rolling Stones)

Slavni Rolling Stone Ronnie Wood sicer veselo brenka na koncertih slavne rock skupine, hkrati pa ima doma velik konjski hlev, ki je eden najbolj znanih na Irskem.  Medtem ko se Ronnie potepa po koncertih, za njune konje skrbi njegova žena.

#22 Bode Miller

Tudi smučar in olimpijski zmagovalec je do neke mere ljubitelj v konj. Je namreč delni lastnik dirkalnega konja Carvinga. Ali konj dosega kakšne posebne uspehe, ni znano.

#23 Lucy Liu

Igralka Lucy Liu (Charlijevi angelčki) se je v konje zaljubila prav na snemanju filma Charliejevi angelčki. Od tedaj je jahanje njen najljubši hobi.

#24 Shannen Doherty

Igralka Shannen Doherty (Beverly Hilly 92910) ima na svojem ranču v Kaliforniji več konj in tudi veselo pojahuje naokoli.

#25 Gillian Anderson (Dosjeji X)

Zvezdnica serije Dosjeji X Gillian Anderson ima svoj lasten ranč in na njem lepo število konj. Na konje je dobesedno nora in jahanje je njen edini hobi.

#26 Steven Spielberg

Režiser filma o konjih Grivasti vojak (War horse) Steven Spielberg je bil v preteklosti lastnik dirkalnih konj. Prav je soinvestitor v hleve Biscuit (Biscuit Stables) v Delaware-u, kjer vzgajajo dirkalne konje in ga je videti na velikih konjskih razstavah in tekmovanjih po vseh Ameriki.

 

Šušlja se tudi, da je konje jahal celo pokojni kralj popa Michael Jackson in zna biti, da je imel kakšnega od njih tudi v lasti.

Na konja se občasno spravijo tudi drugi zvezdniki, na primer celo pevec Justin Bieber, pa Demi Lovato, Selena Gomez, Kesha, Ariana Grande in celo Rihanna.

Rihanna na konju 

zvezdniki, ki jahajo
Rihanna

Zaključim pa lahko s seksi Hughom Jackmanom, ki se je moral jahanja naučiti za snemanje filma Avstralija. Pa četudi nikoli več ne odjaha niti enega koraka, je tole slika, ki jo je vredno pogledati 🙂

zvezdniki, ki jezdijo
Hugh Jackman

Viri slik: Ranker , US Magazine, Splash

 

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10 + twenty =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.