festival za ljubitelje živali

FOTOREPORTAŽA: Festival za ljubitelje živali

Danes je v Češminovem parku v Domžalah potekal Festival za ljubitelje živali, ki ga je obiskala tudi naša ekipa.

Organizator festivala, Žurnal24, je znan po svojem zavzemanju za živali, ne glede na to, ali so velike, srednje ali čisto majhne.

Tako so v prijetnem, občasno že kar malo vročem nedeljskem dopoldnevu, na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali in na prireditvenem prostoru se je našlo vsega po male za vse.

Ljubitelji konj smo lahko že dopoldne najbolj uživali v predstavitvi dresure, čeprav smo pogrešali spremljevalni opis ob predstavitvi. Napovedovalka se je očitno nekam izgubila, tako da nam nihče ni mogel razložiti, kaj se pravzaprav dogaja.

Mislim, da bi bilo zelo zanimivo slišati, kaj točno mladi jahalki počneta. Tako pa smo bili prepuščeni sami sebi in okoli sebe sem polsušala ljudi, ki so ugibali, zakaj ima konj povite noge. Eden izmed njih je bil celo prepričan, da je poškodovan, zato mora nositi povoje (v resnici je šlo za bandaž za zaščito pred poškodbami).

Nepoznavalcem konj žal ni ostalo drugega, kot da so po svoje malo ugibali in opazovali jahalki, ki zbrano pojahujeta naokoli.

Nekaj redkih posameznikov, ki so očitno poznali konje in dresuro pa so zlahka videli, da dekleti opravljata dresurne naloge (mali krog, menjava po diagonali, stranhodi…).

festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival ljubiteljev živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali

Festival za ljubitelje živali postregel tudi z izkustvenimi doživetji

Na drugi strani parka pa so bile stvari malce manj elegantne, ampak toliko bolj so v njih uživali otroci. Poleg dveh policijskih konj sta bila v posebej ograjenem prostoru velik bel konj in mali poni, po imenu Astra. Otroci so ju lahko jahali, ju krtačili in jima pletli kitke. Verjamem, da je marsikateri od njih prvič tako blizu videl konja…upam le, da ga ni zadnjič 🙂

Popoldne smo bili deležni še ene predstavitve, tokrat malce bolj adrenalinske, in sicer preskakovanje ovir. Za spremembo od dopoldneva je bila tokrat napovedovalka prisotna vsaj toliko, da nam je v nekaj besedah razložila, kaj se dogaja.

Mladi jahalki, isti kot dopoldne, sta se dobro odrezali in zlahka preskočili več zaprek različnih velikosti. Ker pa je bilo popoldne že kar precej vroče, konj nista preveč gnali in sta ju kmalu odpeljali v senco.

Na festival je prišlo kar precej ljubiteljev živali, otrok in vseh ostalih, ki si življenja ne moremo predstavljati brez kakšnega kosmatega bitja v bližini. Poleg vse ostalih živali so izkustveno spoznali tudi konje in upam, da so jih začarali vsaj za nekaj časa 🙂

festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival za ljubitelje živali festival ljubiteljev živali

 

S Festivalom za ljubitelje živali želi Žurnal24 še dodatno pripomoči k ozaveščanju o zdravem odnosu do živali, predvsem pa naše otroke vpeljati v čudoviti živalski svet. Zato so na festival povabili strokovnjaki s področja zdravja živali, odgovorni vzreditelji, rejci in skrbniki, otroci pa so lahko spoznali ptice, konje, pse, mačke, kunce, piščančke, kače, ovce, insekte, kuščarje, dihurčke, ježke in še kaj.

Preberi še

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.