najlepši konj na svetu

Najlepši konj na svetu – Frederik Veliki

 

  • Najlepši konj na svetu je frizijski konj Frederik Veliki
  • Od daleč je videti povsem navaden konj. Ko pa pride blizu, ostaneš brez besed
  • Ob ogledu VIDEA boste ostali brez besed. Garantiram

Vsi konji so čudovite in plemenite živali, toda obstaja konj, ki jih vse prekaša vse. Ko dirja po travniku se zdi, da je pravkar pridirjal iz pravljice ali iz kakšnega starega grškega mita.

Toliko lepote, miline, gracioznosti in elegance v enem samem bitju, svet že dolgo ni videl.

Če boste v Googla vpisali “najlepši konj na svetu”, boste med zadetki nekje pri vrhu zagotovo našli Frederika Velikega, ki trenutno velja za najlepšega konja na svetu. Pa ne samo najlepšega, tudi najbolj fotogeničnega na svetu.

Odkar so se njegove slike znašle na internetu in obkrožile svet, so ljudje skoraj ponoreli ob njegovi lepoti.

Na Frederikovi Facebook strani, ki ima že več kot 58.000 oboževalcev iz vsega sveta, se kar vrstijo občudujoči komentarji, pod njegoviji videi pa oboževalci kar vzdihujejo. Njegove prekrasne videe na Youtubu si je ogledalo že več kot 15 milijonov ljudi.

Najlepši konj na svetu sicer živi v ameriški zvezni državi Arkansas, v gorovju Ozark. Ponavadi ni prav veliko doma, saj ogromno potuje po konjeniških prireditvah in posebnih dogodkih. Lepotec je nastopil tudi že v TV oddajah, lani pa so celo posneli film o njem “Frederik Veliki – kaj se skriva za lepoto”, ki naj bi izšel še letos (2017).

Najlepši konj na svetu je simbol moči, elegance in plemenitosti 

najlepši konj na svetu Frederik Veliki je star 17 let, visok je 165 cm, njegova dlaka je bleščeče črna in je tako natanko tak kot morajo frizijski konji tudi biti.

Kot pravi predstavnik svoje pasme je inteligenten, rad sodeluje z ljudmi, hkrati pa je nežen in krotek.

Sicer pa je Frederik potomec dolgoletne linije frizijcev, ki so nastopali v cirkusih, odlikovali pa so jih izraziti hodi in čudovit kas. Po letih skrbne vzreje so se vse izbrane lastnosti očitno utelesile prav v Frederiku, čudovitem konju, ki vsem po vrsti jemlje dih.

Vsi so si enotni, da je najlepši konj na svetu simbol moči, elegance in plemenitosti. In kot kaže, se Frederik zelo dobro zaveda svoje lepote in občudovanja, ki ga žanje, saj se vsak dan z veseljem v vsej svoji lepoti pokaže vsem, ki ga želijo pogledati.

Najlepši konj na svetu ni samo lep, ampak je tudi pameten

Da ne bi kdo mislil, da je Frederik lep samo na zunaj. Lastnica Stacy ga je dala v redne treninge dresure in tako se je Frederiknajlepši konj na svetu udeležil številnih dresurnih tekmovanj, kjer ni blestel le zaradi svoje lepote, ampak tudi zaradi svojega odličnega znanja. Leta 2014 je na tekmovanju osvojil modri trak, to pomeni prvo mesto na tekmovanju.

Hkrati pa najlepši konj na svetu ni najlepši le zaradi svojih izklesanih linij in prečudovite grive. Precej k temu pripomoreta tudi njegov prijazen in nežen karakter, hkrati pa tudi njegova ponosna prisotnost in prijazen odnos do sveta.

Frederika so našli po letu in pol iskanja

Frederikova lastnica Stacy Nazario se je v frizijske konje zaljubila v trenutku, ko jih je prvič ugledala. Kmalu zatem se je odločila, da bo poiskala najlepšega med njimi.

Njeno iskanje je trajalo kar leto in pol. Končno je na Nizozemskem našla konja svojih sanj. Frederika. Kot pravi sama, je bila ljubezen na prvi pogled. Takoj je vedela, da je Frederik natančno tisti konj, ki ga tako dolgo išče.

Frederik je tako iz Nizozemske odpotoval v Ameriko, kjer se je kmalu udeležil svojeg prvega dresurnega tekmovanja in osvojil naslov prvaka.

najlepši konj na svetu Frederikovo lepoto je za vedno ovekovečila fotografinja Cally Matherly, ki je s svojimi fotkami tudi poskrbela, da je Frederika Velikega, najlepšega konja na svetu, spoznal ves svet.

Kljub temu, da ga zdaj poznajo ljubitelju konj po vsem svetu, pa Frederik Veliki in njegova lastnica Stacy ne počivata na lovorikah slave. Frederik e naprej redno trenira dresuro in se udležuje številnih prireditev, kjer promovira frizijce in njihovo lepoto.

Če pa vas bo pot slučajno kdaj zanesla v Arkansas, pa le obiščite ranč Pinnacle Friesians in spoznajte Frederika v živo. Zagotavljam vam, da vam ne bo žal.

VIDEO FREDERIKA VELIKEGA

Pinnacle Friesians presents Frederik the Great 2012

Pinnacle Friesians presents Frederik the Great 2012

Objavil/a Frederik the Great dne 31. avgust 2012

 

Več o frizijskih konjih lahko prebereš tudi tukaj.

 

Pridruži se

One thought on “Najlepši konj na svetu – Frederik Veliki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.