Namesto darila denar podaril konjem

Majhna dejanja v življenju štejejo veliko in še posebej ganljivo je, ko nesebično gesto storijo otroci.

 darilo za konjeOsemletni Christian Hackett iz Pensilvanije je pred kratkim dopolnil osem let. Ko se je bližal njegov rojstni dan, je fant vse svoje bližnje prosil, naj mu ne kupujejo daril, Namesto daril je raje zbiral denar, ki ga je pridno hranil v posebnem vrču.

Njegovim staršem, babicam, dedkom in prijateljem se to sprva ni zdelo prav nič nenavadno. Menili so, da fant zbira za kakšno posebno darilo, ki si ga bo potem kupil sam. Ravno zaradi tega so ostali skoraj brez besed, ko jim je Christian na rojstni dan razkril, da bo ves zbrani denar podaril konjem. In to ne kar katerimkoli konjem. Christian je zbrani denar namenil konjem iz policijske enote v svojem mestu.

Še več, denar je prav posebej namenil za gradno novega hleva za policijske konje.

Seveda približno 320 EUR, kolikor jih je zbral, ne bo dovolj za gradnjo celotnega hleva, morda pa se bo po njem zgledoval še kdo in se bo tako sčasoma nabralo dovolj denarja, da bodo policijski konji dobili nov hlev.

Christianova ljubezen do konj izhaja še iz njegovega otroštva. Pred leti so namreč ugotovili, da ima mladi mož težave z zbranostjo, zato se je težje učil in prilagajal učnemu programu.

Starši so ga zaradi tega peljali na terapijo s konji, ki mu je precej pomagala pri izboljšanju zbranosti. Že po nekaj terapijah se je Christian sdarilo za konje pomočjo konj lažje učil in dosegal boljše uspehe v šoli. Hkrati je med terapijo bolje spoznal konje, se veliko naučil o njih in se na nekatere izmed tudi precej navezal.

Konji so pač čudoviti ambasadorji dobre volje na štirih nogah ter navdih za mnogo odraslih in tudi otrok.

Tudi osemletnega Christiana so prav konji navdihnili, da je svoje rojstnodnevno darilo namenil prav njim. Ker se mu je zdelo preprosto prav. In ker so konji njegovem mnenju res super.

In temu ni kaj dodati. Le to, da bi Christianov zgled navdihnil še koga 🙂

 

Povzeto po Wideopenpets 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.