konjiček

Konjiček s podobo konja in srčkom

konjičekNarava in življenje pišejo, v tem primeru pa pravzaprav rišejo nenavadne vzorce in oblike 🙂

Pred časom se je v Angliji skotil konjiček, ki je na hrbtu nosil skoraj popolno podobo belega konja, za nameček pa ima na ritki še bel srček.

Nasploh je zgodba konjička Da Vincija, po domače poimenovanega Vinny, malce nenavadna.

Jahalna šola Fyling Hall Riding School v angleški pokrajini Yorkshire, je namreč iskala novega konja. Zaradi povečanega povpraševanja so potrebovali dodatnega konja in tako so šli na oglede.

Po nekaj tednih so našli kobilo Katie, Da Vincijevo mamo. Katie so najprej spoznali, potem pa je začela delati v šoli jahanja. Kar dva meseca je Katie pridno nosila otroke in odrasle, ki so z njeno pomočjo osvajali prve korake v jahanju.

Kmalu pa so lastniki opazili, da Katie postaja vse bolj okrogla. Seveda se jim je zdelo to nenavadno, saj so jo hkonjičekranili ravno prav, hkrati pa se je vsak dan dodobra razgibala.

Ker se Katie kar ni in ni nehala debeliti, so lastniki posumili, da je verjetno breja. Nemudoma so je umaknili iz šole jahanja, ji zagotovili miren kotiček in čakali. Res se je le nekaj tednov kasneje skotil konjiček, ki so ga poimenovali Da Vinci, zdaj pa ga kličejo Vinny.

Ko so si mladega konjskega fanta bolje ogledali, so opazili, da ima prav nenavaden vzorec. Na hrbtu je imel skoraj popolnoma izrisano podobo konja, na ritki pa še srček.

Kaj je imela narava v mislih s tem, ne vemo 🙂 Vemo pa, da Da Vinci lepo raste in je na dobri poti, da bo postal pravi konjski lepotec. Konjiček je zelo živahen, radoveden, vsak dan pa ima obiske otrok iz bližnje in daljne okolice. Otroci se z njim celo igrajo, seveda pod budnim budnim očesom odraslih, zato je konjiček prijazen in tudi lepo vzgojen. Pravi srček… tak kot tisti, ki ga nosi na ritki 🙂

Poglej video konjička Da Vincija

 

Velikokrat se zgodi, da se konji skotijo s takimi ali drugačnimi barvnimi vzorci. Nekateri imajo lise po vsem telesu, nekateri na čelu nosijo zvezdo, zelo redko pa so vzorci na dlaki karkoli drugega kot le naključne oblike.  

Pridruži se

4 thoughts on “Konjiček s podobo konja in srčkom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.