slike konji

Slike konji – 15 čudovitih slik konjev

Konji so simbol moči, simbol svobode in neverjetne lepote. Zame so ene izmed najlepših živali na svetu in vesela sem, da nas spremljajo. Upam, da tudi za koga izmed vas tudi 🙂

Na svetu je okoli 400 pasem konj, zato ni nič čudnega, da jih najdemo v skoraj vseh barvah in velikostih, od težkih belgijskih vlečnih konj vse do čisto majčkenih ponijev, ki niso večji od povprečnega kužka.

Čeprav so vsi konji enostavno prekrasni, sem zbrala nekaj slik, na katerih so res posebni konji, ki si jih morate ogledati.

Slike konji

slike konji
Rocky Mountain konj (@pinterest)

 

slike konji
Trakenec (@pinterest)
slike konji
Appaloosa (@pinterest)

 

slike konji
Tinker oz. Irish cob (© (c)Sophie Graphie)

 

slike konji
Percheron (@pinterest)

 

slike konji
Ciganski konj oz. Gypsy vanner (@pinterest)

 

slike konji
Knabstrupper (@pinterest)

 

slike konji
Arabski konj (@pinterest)

 

slike konji
Fjordski poni (@pinterest)

 

slike konji
Shire (@pinterest)

 

slike konji
Pinto konj (@pinterest)

 

slike konji
Frizijski konj (@pinterest)

 

slike konji
Orlov (@pinterest)

 

slike konji
Haflinger (@pinterest)

 

slike konji
Akhal teke (@pinterest)

 

No, enega posebnega žrebička smo na ekonji.si sicer že spoznali. Gre za konjička, ki se je rodil s srčkom na riti. No, nekaj takih nenavadnih in malce posebnih konj obstaja praktično v vsaki pasmi, je pa tudi nekaj pasem, ki so same po sebi kategorija zase.

Da ne bi kdo mislil, da so bili konji vedno taki, kot so videti danes. O ne, ne. Prav vse pasme, ki jih poznamo danes, so rezultat načrtne in selektivne reje, zato so se konji skozi mnoge rodove in mnoga leta razvili v današnje čudovite živali, ki nas navdihujejo.

Nisem še uspela ugotoviti, ali se konji sploh zavedajo, kako lepi so. Videti je, da niti ne vedo, kako nas s svojo lepoto razveseljujeo. In morda je ravno to tisto, kar jih v naših očeh dela še lepše. Neizmerna lepota, ki se je sami niti ne zavedajo.

Kljub temu, da sem konje videla že nevemkolikokrat, še vedno obstanem na mestu in le tiho gledam, če vidim konja dirjati po travniku. Preprosto si ne morem pomagati. Ti trenutki se mi zdijo tako dragoceni. Trenutki v katerih mi ena izmed najlepših živali na svetu dovoli, da jo občudujem in da se lahko skoraj izgubim v njeni lepoti.

Če ne drugega nas lahko te prekrasne slike in konji tudi pomirijo, nas navdihejo, nam dajo nove energije ali polepšajo dan.

Poglejte si tudi slike najlepših konj.

 

Pridruži se

One thought on “Slike konji – 15 čudovitih slik konjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.