Samuel Lucas prvič med konji

Samuel Lucas je super dečko. Prijazen, priljubljen, za povrh vsega pa še dobro poje.

Te dni je polno zaposlen s koncerti »The best of Toše Proeski«, hkrati pa je tudi prvič spoznal konje čisto od blizu.

Na povabilo Kobilarne Lipica je namreč obiskal Plutka (Pluto Valdamora III), najlepšega in najbolj obetavnega lipicanskega žrebička leta 2016, pomudil pa se je tudi pri kraljevskem žrebcu Plutu Samiri in edinem odraslem črnem lipicancu v Lipici, Conversanu Bonadei.

 

Samuel Lucas: še ves dan sem se smejal

samuel lucasKer me je zanimalo, kako se je imel, sem ga kar poklicala in ga vprašala, kako se je počutil pri konjih. Menda se je po obisku še ves dan smejal, tako lepo se je imel.

Že v njegovem glasu je bilo čutiti, da so ga konji resnično navdušili. Ker je bil prvič v res pristnem stiku s temi čudovitimi živalmi, je bil sprva malce previden. Nenazadnje se je okoli njega drenjalo 30 mladih konjičev, ki še niso čisto do konca vzgojeni, predvsem pa so hudo razigrani. Kot vsaka mladina.

Samuel je najprej obiskal Plutka, ki pridno raste in sploh ni več tako majhen. Pogumno je zakorakal v čredo tridesetih konj, ki so ga sprva le ovohavali, potem pa začutili Samuelovo pristnost in se hitro spoprijateljili z njim.

Po obisku Plutka je Samuel Lucas odšel še do dveh posebnih konj. Najprej je spoznal mogočnega in kraljevskega Pluto Samiro (kraljičin konj), ki se je vedel svojemu statusu primerno. Bil je pravi kralj, ki ima svoj hlev in čredo vedno pod nadzorom.

Edini odrasel lipicanec črne barve, Conversano Bonadea, je po prvih spoznavnih minutah Samuelu jasno dal vedeti, kdo je gospodar v hiši. Hitro mu je namreč je pokazal zobe… dobesedno 🙂

 

Komaj čakam pomlad, da bom večkrat obiskal Plutka

Kot kaže, je Samuelu Plutko tako prirastel k srcu, da ga je vzel malo za svojega, zato ga bo spremljal med odraščanjem. Kot pravi Samuel, komaj čaka tople pomladne vikende, da ga bo lahko večkrat obiskal in si pridobil njegovo zaupanje.

Prepričana sem, da bo Plutko med obiski Samuela naučil marsičesa o konjih. Kdo ve, mogoče pa se bo Samuel Lucas ravno zaradi Plutka nekoč tudi sam povzpel v sedlo 🙂

Samuel Lucas kot Toše Proeski in Moja

 

Več o Samuelovih koncertih poišči na njegovi Facebook strani

 

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

17 − 8 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.