konji

8 stvari, za katere se lahko zahvalimo konjem

Če se za trenutke ustavimo in pomislimo, ugotovimo, da se imamo konjem zahvaliti za mnogo lekcij, ki nam jih dajejo. Naj bodo islandski konji, poniji, frizijski konji ali samo mešanci, vsi nas učijo spopadanja s porazi, premikanja mej in  tudi tega, da je svet lahko lepši že z enim samim nasmehom.

Tokrat je pred vami osem stvari, za katere smo lahko hvaležni konjem. Čeprav vem, da niso edine, so pa zagotovo med bolj pomembnimi.

#1 Hvala za upanje

Hvala, da nam dajete upanje in da nam pustite sanjati velike sanje. Hvala, da ste z nami v sanjah, kjer nas popeljete skozi širjave in med oblake. Hvala, da nam dovolite sedeti na vaših hrtbih, četudi smo včasih nerodni.

#2 Hvala za vztrajnost

Hvala, da lahko z vašo pomočjo spoznamo, da neuspeh ni nič hudega. Hvala, da nam pokažete, da neuspeh lahko boli, ampak da se moramo pobrati in splezati nazaj v sedlo. Tako pri jahanju kot pri vse ostalih stvareh v življenju.

#3 Hvala za pogum

Hvala, konji, da nas naučite premagati strah in da lahko z vami poletimo. Hvala, da nas učite, da lahko dosežemo vse, kar si zamislimo.

konji

#4 Hvala za vašo zvestobo

Hvala, da ste vedno in povsod naši zvesti partnerji. Hvala, da se lahko stisnemo k vam in začutimo vašo toplino. Hvala, da ste naša ekipa.

#5 Hvala za življenjske lekcije

Hvala, da nam pokažete, kaj so obveznosti. Hvala, da nas učite razporejati svoj čas, prevzemati odgovornost, si postavljati cilje in ostati zvesti.

#6 Hvala za trenutke nasmeha

Konji, hvala, da nam pokažete, kaj je zabava in da nas razvedrite. Hvala, nam pokažete, da je včasih potreben le en nasmeh in svet je takoj lepši.

#7 Hvala za ponižnost

Hvala, da nam pokažete, da pri vas ni prostora za samozadostnost. Hvala, da nam pokažete, da za uspeh ni dovolj le ego, temveč tudi ponižnost. Hvala, da nas tega naučite za vse življenje.

#8 Hvala za sočutje

Hvala, da nas učite sočutja, da nam pomagate zgraditi samozavest in laže najti svojo pot v življenju.

Dragi konji, hvala vam.

 

Prirejeno po Horse and Hound 

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

7 + three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.