konji

Konji so pot do dobrega počutja

Jahanje, konji ali katerakoli aktivnost v zvezi s temi prekrasnimi živalmi ima na ljudi pomirjujoč učinek.

Nekatere sprošča topla bližina konja, druge opazovanje konj na paši, tretje mogoče že samo vonj po konjih, nekatere pa tudi jahanje.

Ne glede na to, kaj vam je pri konjih najbolj všeč, boste z obiska pri njih vedno odnesli mirno dušo, polno srce in delček dobrega počutja, ki smo ga doživeli pri njih.

En konj na dan prežene sitnobo stran

Ste pod stresom? Tečni, ker so vas v službi znervirali? Pojdite h konjem. Konji vas bodo prisilili v to, da se boste osredotočili na njih, ker vam bodo v nasprotnem primeru zagotovo zakuhali kakšno neumnost.

 

Pri konjih boste prisiljeni odmisliti zoprnega šefa, službo in milijardo opravkov, ki vas še čakajo. Če tega ne boste storili, bodo takoj začutili, da z glavo niste z njimi in to jim ne bo všeč. Na koncu ne bo všeč niti vam, ker boste vedeli, da se konju niste posvetili toliko, kot ste mislili, da se boste.

 

konjiSvetišče potrpežljivosti

Konji in hitenje so popolnoma nezdružljivi. Konji sovražijo naglico in mrzličnost. Zato se morate pri konjih obvezno pomiriti, oborožiti s kupom potrpežljivosti, mirnosti in nadzora nad seboj. Nenazadnje se vam lahko hitenje pri konjih slabo obrestuje, v obliki kakšne poškodbe ali druge neprijetnosti.

 

In ko boste kakšno uro takole mirno in potrpežljivo hodili okoli konj, boste na koncu ugotovili, da ste se v resnici povsem pomirili in boste tudi domov prišli mirni. Če boste imeli srečo, vas bo ta umirjenost in potrpežljivost držala še do naslednjega dne.

 

Če ste fit, se bo tudi počutje izboljšalo

Pri konjih je treba biti fit. Le jih jahate, se z njimi bolj intenzivno družite ali pa pomagate v hlevu. Če boste konje le krtačili, boste ugotovili, da tudi to fizično kar zahtevno. Zamahovanje s krtačo, drgnjenje blatnih madežev, sprehajanje okoli konja, morda celo prinašanje bal v hlev, vse to je mala fizična vadba, zato boste ob konjih postajali vedno bolj fit.

 

In bolj kot boste fit, bolje se boste počutili. Da ne govorim o tem, da boste veliko na svežem zraku.

Jaz zaupam tebi, ti zaupaš meni

Ko ste pri konjih, se družite z živaljo, ki je desetkrat večja in težja od vas. To zahteva precejšnjo mero zaupanje vase, zaupanja v konja, nenazadnje pa tudi od konja zahteva zaupanje v vas. Saj tudi on ne ve, kaj mu boste zakuhali oziroma kam ga boste odpeljali.

 

Ko se boste dovolj družili s konji, da boste kakšnega izmed dodobra spoznali, ko boste začutili, da konj zaupa vam in vi njemu, se boste ob tem počutili odlično.

 

In en košček srca bo za vedno namenjen le njim, konjem.

 

Torej, zakaj se še ne družite s konji?

 

Pridruži se

2 thoughts on “Konji so pot do dobrega počutja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.