Tajda Bosio

Tajda Bosio brez podrte ovire postala državna prvakinja

 

Pretekli vikend je v Konjeniškem centru Celje potekalo Državno prvenstvo v preskakovanju ovir s konji, kjer smo dobili skupno 10 državnih prvakov. Za postavitev tekmovalnih parkurjev je skrbel priznani nemški postavljač Volker Schmidt.

 

Vrhunec turnirja se je odvil v nedeljo, ko so se na posamični tekmi pomerili člani. Najbolje se je odrezala domačinka, 29-letna Tajda Bosio, ki je s konjem Lodonkor z ovirami opravila v izjemnem nastopu. Tekmo je odjahala brez podrte ovire, dobila pa je le 1 kazensko točko za prekoračitev časa.

 

Na drugo mesto se je uvrstila Iza Vele (KK Velebiro) z Velebiro Western Boyem, tretji pa je bil Tadej Skaza (KK Velenje) z Glinko de Lauzelle.

 

Tajda Bosio
Tajda Bosio (foto: Sibil Slejko)

Tajda Bosio je ob osvojitvi naslova državne prvakinje dejala: »Zdaj bi težko opisala vse občutke, seveda pa sem presrečna! Mislim, da sva bila oba z Lodonkorjem zelo dobro pripravljena, vsekakor je to zelo dobra popotnica za naprej. Tehnično so bili parkurji kar zahtevni, višina primerna, rečem lahko, da se je nemški postavljač dobro izkazal. Sezone seveda še ni konec, zato mogoče dan počitka, potem pa veselo na delo naprej!«

 

Jahači in konji so se kar 4 dni borili za naslov najboljšega v državi. Skupno se je odvilo več kot 20 tekem, med njimi tudi letošnja novost, tekma v kategoriji otroci do 12 let. V tej kategoriji je zmagala Anthea Lorber s Camarom, iz Konjeniškega kluba Velenje.

 

Med mlajšimi mladinci sta slavila Ela Železnik in Cadoro iz Jahalnega kluba Kasco Svečina, pri mladincih pa Vita Sirovina Dvornik in Crayon de Couleur, prav tako za KK Velenje. V kategoriji mlajših članov sta bila najboljša Nina Pangeršič in Chamberlain, iz KK Suprinn.

V kategoriji amaterjev je zmagala Teja Glavnik z Greto (KK Velenje).

 

Naslove ekipnih državnih prvakov so letos pri mlajših mladincih osvojili ŠD Titani Ljubljana, pri mladincih KK Velenje, pri članih KK Velebiro in v kategoriji amaterji ekipno KK Velenje.

Rezultati vseh tekmovanj so na voljo tukaj.

Tajda Bosio si je po osvojenem naslovu državne prvakinje privoščila tudi osvežitev v eni izmed ovir 🙂

Tajda Bosio

 

 

Intervju s Tajdo Bosio pa lahko preberete tukaj.

 

 

Pridruži se

One thought on “Tajda Bosio brez podrte ovire postala državna prvakinja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.