najslabska preskakovalca ovir

VIDEO: Sta to najslabša preskakovalca ovir na svetu?

 

Po internetu kroži olala različnih videov preskakovanja zaprek. Večina jih je precej spodobnih, jahač in konj sta v (vsaj) približnem sozvočju in ponavadi dobro opravljata svoje delo.

Tokrat pa izpostavljam dva jahača, za katera se ne moreš odločiti, ali bi samo jokal ali bi raje tulil in si pulil lase.

Sta to morda najslabša tekmovalca v preskakovanju zaprek na svetu? Glede na oba videa, sta zagotovo odlična kandidata. Prvi video je še čisto svež, star je le nekaj mesecev. Drugi je star že nekaj let, pa se ljudje nikakor ne morejo zediniti, ali je hec ali gre zares.

 

Predlagam, da si ogledaš oboje in presodiš sam/a.

 

Bernhard Maier si je »svetovno slavo«, pa ne na dober način, prislužil junija letos (2017), ko je po spletu in Facebooku zaokrožil njegov video s turnirja v Wiener Neustadtu in dvignil val ogorčenja.

 

Že začetek je slab. Bernhard in Paddy’s Darco skoraj »sesujeta« že prvo oviro, potem pa gre samo na slabše. Ko se ubogi Paddy’s Darco dokončno upre, je iz publike slišati ploskanje in žvižge. Ploskanje je namenjeno konju, žvižgi pa jahaču.

 

Če pogledaš video, je publika čisto upravičeno žvižgala, kajti tole ni podobno ničemur:

 

 

 

Kasneje je Bernhard Maier zapisal, da je bil Paddy’s Darco sprva namenjen njegovi hčeri, čeprav so že od začetka vedeli, da bo zelo zahteven. Kot trdi Bernhard, naj bi Paddy’s Darco ob prodaji in prihodu v nov hlev izgubil samozavest, zato ga je v roke vzel sam in mu skušal povrniti samozavest. Hm… prav dobrega dela pa stric ni opravil, kajne?

 

 

Andarilho – Critérios 2009

Tale video je nekoliko starejši, iz leta 2009, vendar pa je lahko krasen primer, KAKO SE NE PRESKAKUJE.

O videu krožijo različne špekulacije, od tega, da je šlo za nastop »za hec«, da ima jahač paralizirane noge, da ne zna jahati, ipd.

Ne glede na to, kaj točno je res, je zanimivo, da se jahač kljub vsem akrobacijam v zraku vedno odlično ujame v sedlo. Če dobro pomislim, take kaskaderske zračne vaje terjajo nekaj znanja.

 

 

Kaj pa ti meniš? Sta to najslabša jahača ali je posredi kaj drugega? Zapiši nam v komentar.

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

twenty − four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.