Neverjeten konj gre v Guinessovo knjigo rekordov

Beli lepotec po imenu “Desert” je izredno nadarjen konj iz Združenih Arabskih Emiratov. Tako nadarjen je, da se je zapisal v Guinessovo knjigo rekordov.

S čim?

S tem, da je najhitrejši konj na zadnjih nogah na svetu. Ja, točno to. Razdaljo 10 metrov Desert na zadnjih nogah premaga v manj kot 10 sekundah.

Natančneje, to mu je uspelo v osupljivih 9.21 sekunde.

Za izvedbo takega rekorda mora biti konj v izjemno dobri telesni kondiciji, imeti mora močne mišice na nogah in mora odlično vzdrževati ravnotežje.

Desert je sicer star 16 let in je čistokrvni arabski konj. Kot pravi njegov lastnik, je Desert izjemno inteligenten, komaj čaka na učne ure, z veseljem pa se preizkuša tudi v novih korakih in novih nalogah, ki jih predenj postavi lastnik.

Hkrati je Desert tudi precej vročekrven, kot vsi arabci, obenem pa zna biti zelo nežen in prijazen.

Poglej si video tega neverjetnega rekorda:

 

Arabski konji so sicer ena najstarejših konjskih pasem na svetu. Zaradi značilne oblike glave in visoko nastavljenega repa jih lahko hitro prepoznamo.

Izhajajo z arabskega polotoka, kjer so jih beudini tako cenili in potrebovali, da so jih ponoči pogosto spravili kar v svoje šotore in jih tako zaščitili pred morebitnimi konjskimi tatovi.

S selektivno vzgojo in strogimi rejskimi programi so arabski konji skozi stoletja postali učinkoviti partnerji človeku, hkrati pa so tudi prijaznega karakterja, so inteligentni in se hitro učijo, pogosto pa tudi radi ustrežejo svojim človeškim lastnikom.

Ne glede na prijazno naravo pa se v arabskih konjih pretaka vroča kri in nekatere lastnosti, ki so jih še zlasti v preteklosti visoko cenili. Tako so precej temperamentni in zelo pozorni na vse, kar se dogaja okoli njih. Ravno zaradi tega nikakor niso primerni za začetnike, temveč zgolj za izkušene lastnike, ki jih obvladujejo z znanjem in odločnostjo.

Danes so arabski konji ena izmed najbolj priljubljenih in razširjenih pasem konj na svetu. Izredno blestijo v vzdržljivostnem jahanju (endurance), saj so znani po svoji vztrajnosti in vzdržljivosti. Najdemo jih sicer tudi v drugih disciplinah, vendar so manj zastopani. Pogosto jih zaradi ponosne lepote srečamo tudi na konjskih sejmih, razstavah in paradah.

Povzeto po Horse spirit 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.