Konjeniške prireditve v juniju 2017  

Tudi v juniju lahko na prireditvah srečate konje, tokrat sem za vas poiskala dve luštni in zanimivi prireditvi.

 

Festival za ljubitelje živali

Nedelja, 11. junij 2017, Češminov park, Domžale (klikni za točno lokacijo parka)
od 9.00 do 16.00
VSTOP PROST

konjeniške prireditveŽurnal24 je znan po svoji dobrodelnosti za živali, saj je njihov cilj ozaveščati ljudi glede odgovornega lastništva. Ne samo psov in muc, temveč čisto vseh živali, tudi hrčkov in konj.

V tem duhu bo to nedeljo, 11. junija, v Češminovem parku v Domžalah, potekal Festival za ljubitelje živali.

To pomeni, da ste dobrodošli vsi, ki si ne znate predstavljati življenja brez živali in tudi vsi, ki bi se radi o njih naučili česa novega. Vseeno je, ali imate doma že kakšnega kužka ali pa ne.

Veliko luštne vsebine bo tudi za otroke, saj bodo tam ptički, kunci, mačke, žuželke, kuščarji ježki in dihurčki.

Prireditev pa ne bo minila brez konj in malih ponijev. Kot so nam povedali na Žurnal 24, na prireditev pride tudi 5 konj, med njimi tudi poni z imenom Astra. Cilj dogodka je, da otroke naučijo odgovornega skrbništva in pravega odnosa do živali.

Otroci bodo lahko jahali, poskusili bodo jahanje brez sedla, jih krtačili in jim pletli kitke. Konji se bodo pokazali tudi v dresuri, predvidoma med 10.00 in 11.00 uro na osrednjem prireditvenem prostoru.

Več o festivalu najdeš tukaj.

V Lipici barvamo 12 kilometrov ograj

Nedelja, 11. junij 2017, Kobilarna Lipica
Od 10.00 dalje
VSTOP PROST (za barvanje)

konjeniške prireditvePosestvo Lipica obkrožajo krasne bele ograje, ki mu, poleg čred lipicancev, dajejo svoj čar. Kar 12 klimoetrov lesenih belih ograj pa terja redno vzdrževanje, predvsem z barvanjem 🙂

To nedeljo imate krasno priložnost, da naredite nekaj zase in tudi za naše čudovite bele konje. V Lipico se namreč lahko odpravite na barvanje ograj.

To je krasna priložnost za lep nedeljski izlet, za dan na svežem zraku in mali družinski teambuilding z otroci.

 

Jasno, ni vam potrebno vseh 12 kilometrov ograj, ampak lahko pobarvate le kak meter. Saj veste, meter po meter je KILOmeter.

Kako vse skupaj poteka? Pridete na vhod v Kobilarno Lipica. Tam vas oborožijo s čopičem in barvo. Izberete svoj kos ograje in ga lepo temeljito pobarvate.

Ko končate z barvanjem, se odpravite na kraško mineštro (brezplačno), potem pa se mirno sprostite in privoščite glasbo v živo. Poleg tega so za vse pridne barvarje pripravili še ustvarjalnica in kreativne delavnice za otroke, cirkuško predstavo, kovaško delavnico ter dobro hrano in pijačo.

Poleg vsega tega bo vstopnina v Lipico na ta dan posebej znižana, ampak samo za tiste, ki boste barvali ograje. Vstopnina bo 9 EUR (redna cena 16 EUR), za mladino 5 EUR, za otroke do 14 let pa le 1 EUR.

Več prireditev s konji najdete tudi tukaj.

Tudi vi veste za prireditev s konji ali jo pripravljate? Potem nam jo čim prej pošljite na info@ekonji.si

 

Preberi še:

 

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.