pobegli konji so na varnem

Pobegli konji so na varnem

 

Včeraj, torej v soboto, 11. novembra, je Republiški center za obveščanje sporočil malce nenavadno novico:

 

»Na magistralni cesti Turjak – Smrjene je zaradi medveda pobegnilo 60 konjev, ki prestrašeni tečejo po cesti in okoliških gozdovih. Občani naj ne lovijo konj, ker so podivjani in prestrašeni. Cesta je zaprta, obvoz je urejen.«

 

 

Portal ekonji.si je na svoji FB strani nemudoma objavil obvestilo o incidentu, seveda pa sem se danes pozanimala, kaj se je zgodilo. Predvsem sem hotela vedeti, ali so vsi konji na varnem.

 

Nataša Pučko iz policije mi je pojasnila, kaj se je dogajalo včeraj zvečer.

 

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj, 11. 11. 2017, okrog 19.45, obveščena o prometni nesreči z materialno škodo v naselju Veliki Ločnik, do katere naj bi prišlo zaradi konj na vozišču.

 

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je voznik osebnega vozila Mercedes Benz vozil po glavni cesti iz smeri Ljubljane, za njim pa voznik osebnega vozila Seat Leon.

 

Med Smrjenami in Turjakom je voznik Mercedesa nenadoma zavrl zaradi gruče konj, ki so pritekli na cesto. Voznik Seata je pri tem trčil v njegov zadnji del vozila. V nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala je le materialna škoda.

 

Ker pa je bil vzrok nesreče dokaj nenavaden, je policija na kraju preverila tudi, kaj konji počnejo na cesti. Ugotovili so, da je okoli 60 konj pobegnilo z ograjenega pašnika. Po izjavi lastnika so pobegnili, ker so se prestrašili kakšne živali, verjetno medveda.

 

Konji so preplašeni tekali po cesti, zaradi česar je bilo izdano opozorilo, cesto pa so zaprli za ves promet. Okoli 23. ure zvečer je lastniku skupaj s sosedi in policisti uspelo spraviti vse konje nazaj v ogrado.

 

Kolikor vedo na policiji, ni bil poškodovan noben konj, tako da so vsi na varnem.

 

Je pa med begom eden od konj brcnil v avto, ki se je pred zaporo ceste pripeljal mimo in ga tudi poškodoval.

 

Lastnik konj je dobil kazen zaradi kršitve Zakona o cestah.

 

No, konec dober, vse dobro. Da se le ne bi ponovilo …

 

Preberi še:

Nagradna igra za pravljično fotkanje TUKAJ >>>
Jahanje brez čelade ne bi smeli biti stvar debate >>>

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.