razlaga sanj sanjati konja

Razlaga sanj – kaj pomeni sanjati konja

Razlaga sanj – kaj pomeni sanjati konja

razlaga sanj sanjati konjaSanje o konjih so lahko ene izmed najlepših sanj, ki jih lahko doživite. Že v resničnem življenju nas konji osupljajo in pogosto ob njihovi lepoti, moči in plemenitih srcih ostanemo brez besed. Le tiho občudujemo prekrasno žival pred našimi očmi. Večinoma se ljudje ob konjih počutimo dobro in velikokrat nas napolnijo z neko posebno energijo. Tudi v sanjah konji pomenijo energijo, močna čustva in strasti.

Konji v sanjah ponavadi pomenijo eno izmed naslednjih stvari:

  • Energijo, elan, zagon ali motivacijo, ki vas spodbuja v življenju
  • V nekaterih sanjah lahko pomenijo ravnotežje med nagonskim (instiktivnim) in socializiranim delom vaše osebnosti
  • Spolno energijo, še posebej moško. Za ženske velikokrat pomenijo odnos z moškim in moč, ki jo črpa iz tega odnosa
  • Močna čustva ter strastne želje

 

Sanje o konjih ponavadi prinašajo pozitivne vesti, morda celo prijetno energijo in živahnost, s katerima »poletimo« skozi dan. Sanjati konjarazlaga sanj sanjati konja pomeni tudi ambicijo in močno željo po uspehu, vzdržljivost, vztrajnost in moč.

Konji se pogosto pojavljajo v sanjah ljudi, ki so pripravljeni trdo delati, ambicioznih ljudi, ki si želijo uspeha in visoko motiviranih ljudi.

Nekateri so celo prepričani, da se lahko skozi sanje o konjih dotaknemo svetovne energije, kozmične zavesti in zavedanja, ki presega naše omejitve telesa in duha.

Hkrati pa so lahko sanje o konjih opozorilo, predvsem, da morda preveč tvegate na svoji poti do uspeha. Lahko opozarjajo, da boste na poti do svojega cilja prizadeli druge ali pa da morate nekoliko upočasniti oziroma svoje cilje uresničiti na drugačen način.

Razlaga sanj – kaj pomeni sanjati konja 


Sanjati belega konja
ponavadi simbolizira ambicijo ali željo po uspehu, vendar z dobrimi nameni in na pošten način. Na poti do svojega cilja imate dobro kontrolo in uravnotežen pogled na svet. Bel konj lahko pomeni tudi željo po popolnosti pri nečem (aktivnosti, dejavnosti, poslu, življenju).

Sanjati črnega konja je lahko znak, da ste preveč obsedeni z uresničevanjem svojega cilja. Obenem lahko črn konj pomeni strah pred tem, da bi bili vaši tekmeci bolj uspešni od vas.

Sanjati rjavega ali temnorjavega konja pomeni dobro usmerjeno ambicijo in željo. Kaže, da ste visoko motivirani in skoraj neobčutljivi za morebitne ovire. Na poti do cilja hitro in učinkovito rešujete morebitne težave.

Sanjati rdečega konja običajno pomeni strah, ki ga čuti oseba, ki sanja rdečega konja in hkrati tesnobo, ki jo ta strah povzroča. Oseba, ki sanja rdečega konja, se pogosto noče soočiti s strahom in se tudi noče ukvarjati z njim.

Velik konj v sanjah pomeni ogromno energije.

Pravkar rojen konj ali žrebiček pomeni novo energijo ali novo motivacijo.

Kobila pomeni ženstvenost, sprejemanje, rodnost ali žensko.

Žrebec simbolizira moškost, moč, možatost ali moškega.

Jahanje konja pomeni, da zaupate v svoje sposobnosti in da ste verjetno na pomembnem položaju. Lahko pa hkrati pomeni pomanjkanje razlaga sanj sanjati konjapoštenosti, predvsem v smislu doseganja ciljev. V tem primeru se lahko zgodi, da boste poskušali svoje cilje doseči na nepošten ali zvijačen način.
Če v sanjah jahate konja, ki je ušel iz vaše kontrole, lahko to pomeni, da vam v resničnem življenju vladajo strasti, ki vas odnašajo z vaše poti. Jahanje črnega konja lahko predstavlja ogromno energije, s katero ozaveščate in odkrivate stvari, ki so bile do zdaj skrite v vaši podzavesti.

Konj s plašnicami pomeni, da nočete videti stvari in dogajanja okoli sebe. Strah vas je življenja. Lahko tudi pomeni, da se trudite obvladovati strah pred življenjem.

Skušate obdržati nadzor nad konjem ali pa se ga bojite – sanje kažejo, da se skušate nadzorovati svoja čustva ali pa se jih celo bojite. Strah vas je lastnih želja in čustev, ki nam lahko dajejo zagon ali pa nas lahko omejujejo. Od vas je odvisno, ali vam bodo dajala motivacijo ali pa vas bodo v življenju ovirala.

Mrtev ali bolan konj v sanjah pomeni precejšnjo izgubo energije ali motivacije, ki lahko vodi v bolezen ali slabo počutje. Hkrati lahko bolan ali mrtev konj v sanjah pomenita pomembo preizkušnjo, ki pa jo boste dobro opravili in zaradi nje postali še močnejši.

Star ali izmozgan, utrujen konj v sanjah kaže na trenutno stanje vaših čustev ali počutja. Sanje vam sporočajo, da je vaša notranjost utrujena, lahko to pomeni, da preveč delate in da morate malce izpreči. Včasih se lahko sanje o utrujenem ali ranjenem konju navezujejo tudi na člana vaše družine.

Padec s konja v sanjah pomeni, da nimate dobrega (pravilnega) odnosa do svojih želja in potreb, kar vas lahko pripelje v napetost, bolezen ali celo popoln polom.

Če v sanjah ujamete konja, mu nadenete sedlo in uzdo, to pomeni velik napredek pri poslu in uspeh na vseh področjih. Če vam konja v sanjah ne uspe ujeti, ne boste uspešni.

Če sanjate pisanega oziroma lisastega konja, to pomeni, da vam bo več različnih projektov uspelo in vam prineslo uspeh.

Konjske dirke predstavljajo vse dogodke v vsakdanjem življenju in vaše odnose z ljudmi. Kar se dogaja na tekmi v sanjah, kaže, kako se odzivate na priložnosti v življenju in kako se počutite ob lastnih dosežkih.

Konji, ki prosto dirjajo predstavljajo ljubezen do življenja, notranjo sproščenost in vašo notranjo neodvisnost.razlaga sanj sanjati konja

Če v sanjah jahate konja brez sedla, boste uspeli brez posebnega truda, skoraj z lahkoto. Če jahate konja brez sedla v družbi moških, vam ob strani stojijo pošteni ljudje, ki vam bodo tudi priznali zasluge za uspeh.

Konj, ki se nikakor noče premakniti nakazuje vaš notranji odziv na trenutno življenjsko situacijo in na vaše cilje. Včasih je to opozorilo, da vaša smer ali cilj nista prava in da ju morate spremeniti.

Konjska podkev pomeni srečo, vendar le, če je obrnjena navzgor. Če je podkev v sanjah obrnjena navzdol, lahko pomeni smolo ali pa tudi vaše pomanjkanje dojemljivosti.

Jahanje ali vodenje konja z lahkoto pomeni dober odnos z vašimi notranjimi ambicijami in čustvi. Vaša posebnost in delovanje sta v harmoniji z vašimi instinkti.

Beg od jezdeca ali konja pomeni strah pred vašimi močnimi željami ali potrebami ter izogibanje odgovornosti za lastna čustva in želje. Lahko pomeni tudi beg pred starševsko odgovornostjo ali razmerjem.

Neubogljiv konj ali konj, ki ga težko obvladujete pomeni, da se borite proti lastnim željam ali potrebam oziroma težko kontrolirate svoja čustva. Hkrati lahko pomeni tudi, da boste morali na poti do uspeha premagati nekaj ovir.

razlaga sanj sanjati konjaČe v sanjah padete s konja, to lahko pomeni, da ste odvrgli spone in omejitve, ki ste jih pridobili z vzgojo ali socializacijo in ste pod vplivom spontane življenjske sile.

Zvezan konj pomeni, da v vas narašča potreba po sproščanju čustev in kreativnosti

Treniranje konja pomeni, da razvijate nove navade, ki usmerjajo vašo energijo na družbeno sprejemljiv način oziroma se učite usmerjati svojo čustveno energijo.

Konj, ki dela pomeni energijo ali motivacijo za delo. Hkrati lahko nakazuje, kako se počutite… morda se trenutno počutite kot delovna žival ali pa vas tako jemljejo.

Tako kot pri vsakih drugih sanjah, je tudi pri sanjah o konjih izjemno pomembno, kako ste se vi počutili v teh sanjah, barva konja in kako ste se odzvali na konja, ki ste ga sanjali.

Ko se zbudite, si vzemite nekaj trenutkov in razmislite, kako lahko sanje o konju preslikate na svoje življenje. Kaj se vam trenutno dogaja in v kakšni situaciji ste?

Ne pozabite, da so sanje kompleksne in jih včasih sploh ni enostavno razložiti. Pomembno pa je, da sledimo sebi in svojemu srcu… in seveda konjem.

Pa lepe sanje in čimvečkrat sanjajte belega konja, ki ga brez sedla jahate po prostranih širjavah 🙂

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

five × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.