mesto kjer so glavni konji

VIDEO: Mesto, kjer so glavni konji

 

Pa tudi kavboji in vse, kar je povezano z njimi 🙂

 

 

Obstaja mesto, v katerem ni niti enega avtomobila in kjer so konji glavni.

 

Žal ni nikjer blizu nas, ampak čez lužo, v ZDA. Pa vseeno, mogoče kdaj zaideš prav tja, v Severno Karolino. Nenazadnje je dandanes mala malca na spletu rezervirati letalske karte in in odfrčati za 14 dni v Ameriko.

 

Mesto, v katerem moraš paziti le, da ne stopiš v konjski drek

 

Če te bo torej pot zanesla v ZDA, si nujno vplaniraj obisk mesteca Love Valley.mesto kjer so glavni konji

 

Mestece je nekaj čisto posebnega. Avtomobili v njem niso dovoljeni, zato lahko srečaš samo konje oziroma jezdece in konjske vprege. Pravzaprav je v mestu več konj kot ljudi.

 

Love Valley so uresničene sanje Andyja Barkerja, ki si je od malega želel živeti v pravem kavbojskem mestu. Ko je imel dovolj pod palcem, je kupil ogromen kos zemlje in začel zidati svoj grad v oblakih … hočem reči, svoje kavbojsko mestece iz sanj.

 

Mesto so uradno odprli leta 1954 in od tistega leta dalje se glavna mestna ulica pravzaprav niti ni bogvekaj spremenila.

 

Glavna ulica v mestu

mesto kjer so glavni konji

 

Leta 1970 je Love Valley gostil rock festival, ki je pritegnil več kot sto tisoč ljudi. Mnogi po koncu festivala enostavno niso odšli in so v mestecu še danes.

 

Proti koncu devetdesetih so ustanovili tudi mestno konjeniško društvo, kako leto kasneje pa še društvo za mule 🙂 Gre vendarlele za kavbojsko mesto, kjer imajo mule poleg konj svoje regularno mesto.

 

Nebesa za terenčkarje

 

Za vse, ki obiščejo Love Valley, je na voljo kup aktivnosti, ki pa vse dišijo po konjih, usnju in mesto kjer so glavni konji kavbojih.

 

V mestecu se ob vikendih odvijajo različni dogodki, imajo pa tudi velik hipodrom (čeprav to ni klasičen hipodrom, kot jih poznamo pri nas, ampak bolj jahalna arena).

 

Še posebej je v mestecu priljubljeno jahanje, ki je obenem tudi edini način transporta. Jahaš lahko predvsem s svojim konjem, saj sem med raziskovanjem podatkov o mestecu naletela na več nasprotujočih podatkov o izposoji konjev.

 

mesto kjer so glavni konji Okoli mesta je namreč na stotine kilometrov jahalnih poti (am.: trails), kjer lahko po cele dneve uživaš na konjskem hrbtu. Zvečer pa je na vrsti zabava v saloonu, na voljo sta tudi skromna trgovina in trgovska postojanka.

 

Prespiš lahko v enem izmed številnih kampov, kjer pa si parcelico deliš s konji. Če ti spanje na prostem ni ravno pogodu, lahko najameš kavbojsko kočo ali sobo.

 

Vicki Jones je ena izmed obiskovalk, ki Love Valley obiskuje že 20 let:

Mestece je res nekaj posebnega in ima nadih starega ameriškega zahoda. Ljudje iz vseh koncev in krajev pripeljejo konje, jahajo po okolici ter uživajo v čudoviti naravi. Mestece obiskujem že dvajset let in upam, da se bom lahko nekoč za vedno preselila tja. Vendar pa ne pričakujte asfaltiranih cest in rdeče preproge za sprejem. Smo na deželi, zato so ceste makadamske in tako je tudi mišljeno. Zato se po ježi otresite prahu in pridite na en kavbojski ples 🙂

 

VIDEO: Mestece Love Valley, kjer so konji glavni

 

Visit This Real-Life Westworld

Visit This Real-Life Westworld

Objavil/a Bring Me dne 27. julij 2017

 

 

 

OPOZORILO: Ker nekateri pričakujejo nekaj popolnoma drugega in so zato ob obisku precej razočarani, velja opozoriti, da Love Valley NI počitniško letovišče z vsemi možnimi storitvami za goste, NI tematski park, NI nakupovalni center in tudi NI orjaško otroško igrišče. Je le preprosto mestece, kjer se stvari vrtijo po starem in veliko bolj preprosteje kot v velikih mestih.

 

 

Več informacij in fotk najdeš na njihovi Facebook strani (klik, klik).

 

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 + three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.