zbogom dragi prijatelj

Zbogom, dragi prijatelj

Dragi moj, prišel je čas. Čas, da ti dam še zadnje, največje darilo, ki ti ga lahko dam in se poslovim od tebe.

 

Dolgo si bil z menoj. Vedela sem, da bo ta dan nekoč prišel in dobro sem se pripravila nanj. Obljubim ti, da ne bom gledala nase. Gledala bom samo nate in si prizadevala, da zate naredim najtežjo stvar na svetu. Nenazadnje to tudi pričakuješ od mene, kajne?

 

 

Grize me, ali je res pravi čas. Obenem pa mi tvoje oči govorijo in prikimavajo. Čas je. Iskra v tvojih očeh počasi ugaša. Vedno težje vstaneš. V kakšnem posebej temnem in hladnem dnevu  v tvojih očeh vidim bolečino in tiho prošnjo: “Pusti mi oditi.”

 

Vem, da bom morala biti pogumna kot še nikoli. Vem, da bom morala prenesti očitajoče poglede nekaterih, ki bodo govorili “Mar nisi mogla še malo počakati?” In vem, da bom morala to prenesti, ker je to najboljše zate.

 

Nočem, da trpiš. Nočem, da so tvoji zadnji dnevi polni bolečin. Raje te spustim en dan prezgodaj kot pa minuto prepozno.

 

Zavedam se, da je tako prav. Prav zate. In hkrati dokaz moje največje ljubezni do tebe.

 

Tvoj zadnji dan bo eden izmed najlepših v tvojem življenju. Šla bova na dolg, miren sprehod, na katerem si boš lahko privoščil trave, kolikor ti je duša poželi. Povedala ti bom vse skrivnosti, ki ti jih do zdaj nisem.

 

Iz srca se ti bom zahvalila za to, da si prišel k meni in bil vsa ta leta z menoj. Z nežnostjo se bova spomnila vseh trenutkov, ki sva jih doživela skupaj, tistih lepih in tistih malo manj lepih. Kot dva stara, dobra prijatelja, ki se bosta še zadnjič ozrla na skupna leta, v katerih sta stkala nepozabne spomine.

 

Spomnila se bom vseh dni, ko sem prišla k tebi, se ti naslonila na vrat in začutila, da me razumeš. Skupaj se bova spomnila vseh terenov, na katerih sva bila, vseh padcev, ki sva jih doživela (predvsem jaz).

 

In spomini so tisti, v katerih boš živel naprej. Za vedno.

 

Še zadnjič se bova iskreno pogovorila. Prosim te, oprosti mi za vse napake, ki sem jih naredila in vse slabe trenutke, ki sem ti jih povzročila.

 

Mirno bova odšla na zadnjo pot proti hlevu, kjer ti bom nasula naročaj svežega sena, ki ga imaš tako rad. Še zadnjič te bom lepo in skrbno skrtačila. Počesala ti bom grivo in še zadnjič vase potegnila tvoj vonj, ki si ga bom poskusila zapomniti za vedno. Še enkrat se bom za nekaj dolgih trenutkov privila k tebi in čutila tvojo toplino.

 

Zvesto te bom spremljala na tvoji zadnji poti. Vedno si bil na moji strani in ob meni, zato ne bom pustila, da odideš sam. Želim, da svet zapustiš v moji bližini, ki te pomirja in ti prežene strah.

 

Mirno in tiho zaspi svoj poslednji spanec.

 

Zbogom, moj dragi prijatelj. Steci čez mavrico z okusom zadnjega sladkočka na ustih in šepetom ljubezni v ušesih. Naj bo tvoja duša svobodna za vedno.

 

 

 

Pridruži se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.